Lente 2013 
zondag, maart 31, 2013, 15:39
sb_postedby sb_admin
De volgende opnames heb ik gisteren 30 Maart gemaakt in Friesland. Als je dan bedenkt dat 21 Maart de lente is begonnen dan geven deze beelden toch een vervreemde indruk. Gisteren om 4uur uit de veren om af te reizen naar Friesland waar ik rond half zeven arriveerde in een behoorlijk zware sneeuwbui met een scherpe oosten wind en een temperatuur van ongeveer –2 graden. Vrijdag in alle naïviteit de winterbandjes omgewisseld voor zomerbanden dus die timing was niet zo best. Veel mensen klagen voor wat betreft het aanhoudende koude weer en later misschien nog meer als ze de gasafrekening krijgen. Maar het zijn ook zeldzame omstandigheden die bijvoorbeeld een winters decor samenbrengen met "voorjaars" licht, of diersoorten die je normaal alleen ziet in een ander sfeer. Als fotograaf denk ik dat je van dergelijke opportuniteiten gebruik moet maken wat in mijn geval genoeg motivatie geeft om de dag vroeg te beginnen … als was het wel vreselijk koud daar in het hoge noorden. Een impressie van een lentedag in 2013 ...


Een opname gemaakt met de big-stopper van lee wat resulteert in een lange sluitertijd.


Deze tureluur had moeilijkheden met een dun laagje ijs en demonstreerde verschillende keren zijn lenigheid met een spagaat.


Een opname waarbij een extra kleurfilter is gebruikt om de extreme koude te benadrukken. (blauw=koud)


Deze twee zochten het open water en kwamen mooi langszij.


In de namiddag was het laagje sneeuw verdwenen, wat het normale beeld beeft van een kievit in het winter dorre gras.


Als afsluiter een detail opname van een niet alledaags Nederlands lente landschap ...


Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



Pyjama bal ... 
donderdag, maart 28, 2013, 18:22
sb_postedby sb_admin
Na lange tijd weer eens een update op de blog. Geheel onverwacht extra vrije tijd wat na een release, een update van de website en diverse andere werkzaamheden erg welkom is. Na lange tijd heb ik de voorkeur gegeven aan de "lange" lens wat na een periode met vooral landschapsfotografie weer even wennen is. Al heb ik rond het IJsselmeer prachtige ijssculpturen gezien, maar helaas was ik mijn ringen set voor de filters vergeten dus de landschappen heb ik maar even gelaten voor wat het is. Uiteindelijk op zoek gegaan naar frislingen en daardoor een leuke dag gehad tussen de varkens … "andere varkens dan normaal" .... grapje natuurlijk. Een dag die ik trouwens niet snel zal vergeten want op 28 maart met dikke winterkleding in ijzige kou en sneeuw frislingen fotograferen is toch wel iets bijzonders. Een kleine impressie;












bijvangst ...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


PIXperience 2013 
zondag, maart 3, 2013, 16:57
sb_postedby sb_admin
Gisteren de pixperience bezocht en een heel aantal lezingen gevolgd van oa. Ruben Smit die een seakpreview met enorm veel passie voor de natuur presenteerde. Een film die je binnenkort in de bioscoop kunt verwachten en wat zeker de moeite waard gaat zijn. Daarna een presentatie van Bas Meelker die de aanwezige fotografen via een stukje zelfreflectie de zaal aan het denken zette. Daarnaast presenteerde Daan Schoonhoven het nieuwe praktijkboek Landschapsfotografie, Het Praktijkboek landschapsfotografie helpt beginnende fotografen op weg, maar biedt voor de meer gevorderde fotograaf verdieping en inzicht in de complexiteit van het maken van een geslaagde landschapsfoto.



Het Praktijkboek landschapsfotografie is het tweede deel in de reeks Praktijkboeken van Uitgeverij Birdpix. In 2012 verscheen het Praktijkboek vogelfotografie dat zeer goed werd ontvangen. Dit praktijkboek was voor ons ook een hoogtepuntje omdat 1 van onze biesbosch landschappen is geplaatst in het boek, en hoe kan het ook anders dat deze te vinden is in het hoofdstuk over filter gebruik in de landschapsfotografie.



Het boek is een aanrader en is te bestellen via deze link.


Verder worden op dit moment de laatste kleine wijzigingen aan de nieuwe website uitgevoerd. Vandaag is de nieuwe gallery online gezet. en spoedig zal ook de nieuwe webshop het daglicht zien .....

Tot de volgende ... ;-)


natuurfoto.biz versie 2 
zondag, februari 24, 2013, 16:26
sb_postedby sb_admin


Na 6 jaar dienst te hebben gedaan een vernieuwde website voor natuurfoto.biz. Al enige tijd zijn we achter de schermen hard aan het werk om de website van natuurfoto.biz te vervangen voor een gemoderniseerde versie, zo had de "oude" website compatibiliteit problemen met bijvoorbeeld het menu. Met deze nieuwe pagina hopen wij tijd te besparen om de website bij te houden, daarnaast is de website compatible met bijvoorbeeld windows 8. Het grootste deel van de tijd hebben we geïnvesteerd in de layout. De overstap van een donkere naar een lichte variant koste heel wat tijd, daarnaast is de pagina meer uniform van layout en is het geheel strakker van design. Wij hopen dan ook om U met enige regelmaat mogen begroeten op onze nieuwe webpagina !

Met vriendelijke groet,
Just4Moments Fotografie


<<nav_first <Vorige | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | Volgende> nav_last>>